Audities

Je kan onze dansopleiding enkel volgen na een succesvolle auditie. Tijdens je auditie kijken we niet alleen naar je techniek, coördinatie en muzikale mogelijkheden, maar ook naar je fysieke geschiktheid en je potentiële carrière in de (neo)klassieke en hedendaagse of moderne dans.

Procedure A: Je wilt LIVE auditie doen

Je kan je inschrijven voor een van de vooraudities die wij elk voorjaar organiseren. Je bent welkom op de Koninklijke Balletschool in Antwerpen om je talent te laten zien aan een jury van dansexperts. Na je auditie krijg je zo snel mogelijk bericht of je mag doorgaan naar de finale auditie, die meestal in mei plaatsvindt. 

Na de finale auditie laten wij je weten of je het volgende schooljaar kan starten bij de Koninklijke Balletschool. 

Het is belangrijk om te weten dat je voor het eerste jaar balletervaring of ballettechniek nodig hebt om mee te doen aan de audities. Je wordt beoordeeld op je fysieke capaciteiten, talent, muzikaliteit, eigenheid en potentieel. 

Procedure B: Je wil instromen via video selectie

(Inter)nationale studenten die zich graag inschrijven voor de auditie zijn verplicht auditie foto’s/video op te sturen. De vereisten voor de auditie-video en de foto's zijn te vinden in de bijlages onderaan de pagina. 

Wanneer het videobestand wordt verstuurd  (best via online watching, youtube of vimeo), gelieve het bedrag van 25 euro te storten op de onderstaande rekening. (de video zal alleen gejureerd worden wanneer het inschrijvingsgeld is overgebracht).
De uiterste datum voor video auditie is 15 mei. 

Ballet Institute Flanders vzw
Frankrijklei 71-73
, 2000 Antwerpen, België
Belfius - Pachecolaan 44 - 1000 Brussel
IBAN: BE48091017353127
Swift/BIC : GKCCBEBB
Mededeling: Voornaam + achternaam + auditie KBA

Het is belangrijk om te weten dat je voor het eerste jaar balletervaring of ballettechniek nodig hebt om mee te doen aan de (video)audities. Je wordt beoordeeld op je fysieke capaciteiten, talent, muzikaliteit, eigenheid en potentieel. 

Leerlingen die door de videoselectie zijn, zullen nadien een uitnodiging ontvangen om zich te integreren in de danslessen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Op basis van deze integratieproef zal er een definitief besluit worden genomen over toetreding tot de opleiding.