Lagere schoolopleiding (8-12 jaar)

Onze Lagere school opleiding (8-12 jaar) op stedelijke basisschool Prins Dries combineert een reguliere opleiding basisonderwijs met 5 tot 10 uur dans. Je kan onze dansopleiding enkel volgen na een succesvolle auditie. Aangezien het dansprogramma op Prins Dries je voorbereidt op een opleiding aan de KBA, worden de danslessen ook gegeven door dansleerkrachten van de KBA. Behalve dansen en de reguliere opleiding basisonderwijs, focust Prins Dries zich ook op podiumkunst. De vooropleiding op stedelijke basisschool Prins Dries is de ideale springplank voor kinderen die dromen van een danscarrière. Vanaf het derde leerjaar kan je terecht op stedelijke basisschool Prins Dries voor een professionele vooropleiding ballet. De nauwe samenwerking tussen de Koninklijke Balletschool Antwerpen en Prins Dries zorgt ervoor dat leerlingen op jonge leeftijd hun danstalent al kunnen ontwikkelen.

PD

In combinatie met het lessenpakket basisonderwijs

De leerlingen in de vooropleiding krijgen 5 tot 10 uur dans per week. Die lessen zitten verweven in het aanbod van het reguliere lager onderwijs. De eindtermen basisonderwijs worden nagestreefd. Zo krijg je naast een professionele balletopleiding ook een volwaardige algemene opleiding basisonderwijs.

Ideale springplank

Je kan onze dansopleiding enkel volgen na een succesvolle auditie. Aangezien het dansprogramma op Prins Dries je voorbereidt op een opleiding aan de KBA, worden de danslessen ook gegeven door dansleerkrachten van de KBA. Behalve dansen en de reguliere opleiding basisonderwijs, focust Prins Dries zich ook op podiumkunst. De vooropleiding op stedelijke basisschool Prins Dries is de ideale springplank voor kinderen die dromen van een danscarrière. 

Missie en visie
Op weg naar excellentie
Lees meer
Kalender
Alle events
Lees meer
Nieuws
Lees meer
Audities en inschrijvingen
Starten in Prins Dries
Lees meer