Koninklijke Balletschool Antwerpen (12-18 jaar)

KBA

Droom je van een toekomst in de dans?

Iedere danscarrière begint met een droom. Kinderen en jongeren die hun droom willen realiseren en van dansen hun toekomst willen maken, starten daar best op tijd mee. Daarom bieden wij opleidingen aan die regulier basis- en secundair onderwijs combineren met danstrajecten voor kinderen en jongeren  van 8 tot en met 18 jaar. 

Onze vooropleiding (8-12 jaar) op stedelijke basisschool Prins Dries combineert een reguliere opleiding basisonderwijs met 5 tot 10 uur dans. Je kan onze dansopleiding enkel volgen na een succesvolle auditie. Aangezien het dansprogramma op Prins Dries je voorbereidt op een opleiding aan de KBA, worden de danslessen ook gegeven door dansleerkrachten van de KBA. Behalve dansen en de reguliere opleiding basisonderwijs, focust Prins Dries zich ook op podiumkunst. De vooropleiding op stedelijke basisschool Prins Dries is de ideale springplank voor kinderen die dromen van een danscarrière. 

De Koninklijke Balletschool Antwerpen organiseert een opleiding secundair onderwijs gecombineerd met een volwaardig dansprogramma voor leerlingen van 12 tot en met 18 jaar. Leerlingen die geen vooropleiding op Prins Dries volgden, kunnen instromen via een auditie. Wanneer je ingeschreven bent op basisschool Prins Dries en daar ook de danslessen van de KBA volgt, moet je geen auditie doen. Wel moet je slagen voor je dansexamen bij Prins Dries op het einde van het zesde leerjaar. Onze leerlingen worden voorbereid op een (inter)nationale danscarrière. Leerlingen die de doelstellingen van de dans niet behalen, krijgen dan ook het advies om zich te heroriënteren. 

Voel je je na je zesde leerjaar secundair onderwijs aan de KBA nog niet klaar voor een professionele loopbaan? Het vervolmakingsjaar stoomt je verder klaar! Tijdens dit zevende jaar kan je je danscompetenties verder ontwikkelen. Meer info over dat vervolmakingsjaar ontdek je hier

 

Missie en visie
Ontdek hier de standpunten en doelstellingen die we nastreven om dans op wereldniveau te bereiken.
Missie en visie
Kalender
Kalender
Reglement
Reglement
Geschiedenis
Geschiedenis
Prijzen
Prijzen
Alumni
Alumni