Missie en visie vervolmakingsjaar

De (inter)nationale danswereld vraagt veel van jongere dansers. Behalve gedisciplineerd en zelfstandig moet je ook vaardig, professioneel en getalenteerd zijn. Daarnaast is het belangrijk dat jonge dansers hun artistieke identiteit voldoende ontwikkelen om zelfzeker aan de slag te kunnen bij een gezelschap. KBA begeleidt je niet alleen intensief bij je dansopleiding, maar ook bij je overstap naar het werkveld. We helpen je om jouw talenten en danscompetenties maximaal te benutten en te ontplooien. Dat doen we onder andere in het zevende vervolmakingsjaar. 

Het vervolmakingsjaar is een optioneel zevende jaar dat de Koninklijke Balletschool Antwerpen organiseert. In dit 7de jaar bereiden onze we leerlingen voor op de overstap van een professionele dansopleiding naar een professionele danscarrière. Bovendien staat de verdere ontwikkeling van je artistieke identiteit centraal. Je krijgt de kans om je talenten en danscompetenties verder te ontplooien en verbeteren. 

Dit zevende jaar mikt zowel op jongeren met een klassieke vorming als op leerlingen gespecialiseerd in hedendaagse dans. Je wordt individueel begeleid en gecoacht door professionals in een van deze disciplines.  

Tijdens het vervolmakingsjaar zet je ook je eerste stappen in de professionele danswereld. Je doet tijdens extra ervaring op op en rond het podium. Hiervoor zetten we in op stages en uitwisselingen in het nationale en internationale werkveld. 

Net zoals onze dansers, is het vervolmakingsjaar ook in volle ontwikkeling. De komende jaren wordt het zevende jaar op basis van jouw noden én die van het professioneel werkveld verder op punt gezet.