Visie Koninklijke Balletschool Antwerpen

Partnerships

Er is een structurele samenwerking en afstemming tussen de onderdelen van het opleidingstraject en het werkveld. De KBA heeft een breed netwerk: de school heeft contacten bij nationale en internationale balletscholen, balletgezelschappen en kunstopleidingen. Wij willen een brede community van stakeholders creëren met een engagement naar de opleiding, het werkveld en onze geschiedenis. Deze samenwerkingen en contacten leiden tot een groot netwerk dat we onze leerlingen kunnen bieden, naast podiumervaring in binnen-en buitenland.

Excelleren

Wij leiden onze leerlingen op om te excelleren in de dans en willen hen vormen tot professionele dansers van wereldniveau. Daarnaast geven we een degelijke opleiding secundair onderwijs zodat onze leerlingen kunnen afstuderen met een diploma KSO op zak. We geven hen alle tools mee (cognitief, fysiek, mentaal) voor een verdere loopbaan als balletdanser of voor hogere studies. Wij streven ernaar jongvolwassenen op te leiden die genoeg bagage hebben om te slagen in de wereld van vandaag.

Wereldburgers vormen

Wij stimuleren burgerschapszin bij onze leerlingen: wij willen dat ze als wereldburger sociaal geëngageerd in het leven staan en hun steentje bijdragen aan het grotere geheel. Wij creëren een sfeer van empathie, zelfbewustzijn, betrokkenheid en teamspirit in onze school om zo onze leerlingen te inspireren.