Audities en inschrijvingsprocedure

Je kan onze dansopleiding enkel volgen na een succesvolle auditie. Tijdens je auditie kijken we niet alleen naar je techniek, coördinatie en muzikale mogelijkheden, maar ook naar je fysieke geschiktheid en je potentiële carrière in de (neo)klassieke en hedendaagse of moderne dans.

Hieronder vind je de instroommogelijkheden met verdere uitleg.

Startsituatie 

Hoe instromen 

Leerlingen vooropleiding basisschool Prins Dries instroom eerste leerjaar KBA

Via het dansexamen Prins Dries L6

Leerlingen extern instroom eerste leerjaar KBA

Via auditie voorrondes en finale auditie op de KBA

Leerlingen extern instroom in hogere leerjaren (vanaf 2e leerjaar)

Via auditievideo en finale auditie op de KBA

Leerlingen extern 16 + instroom alleen voor dansprogramma

Via auditievideo en finale auditie op de KBA

Vooruitblik: danstalent gezocht in het land
In het komende schooljaar willen wij op verschillende plaatsen in België pre-audities organiseren. Hiermee willen we over het hele land danstalent opsporen en kans geven op een nationale of internationale danscarrière. Voor deze pre-audities zullen we samenwerken met lokale dansscholen, die onze pre-auditie danspartners worden. Zo kunnen talentvolle jonge dansers in hun eigen omgeving kennismaken met de KBA. Als zij slagen voor deze eerste selectie, kunnen ze vervolgens deelnemen aan de auditierondes op de KBA in Antwerpen. Zodra onze pre-auditie danspartners bekend zijn, publiceren wij dit op onze website. 

 

Inschrijven

Ben je geslaagd voor de finale auditie of voor het dansexamen op onze vooropleiding bij basisschool Prins Dries?
Wanneer je bent geslaagd voor het dansexamen of de audities, ben je welkom op de KBA.
Je kan je nu inschrijven voor onze school. Net zoals voor alle secundaire scholen in Antwerpen, moet je je aanmelden via ‘Meld je aan Antwerpen’, zodat de school je inschrijving kan registreren en verwerken.
Doordat het systeem van ‘Meld je aan’ geen rekening houdt met geschiktheidsproeven, is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat je een weigeringsattest van de stad Antwerpen ontvangt. Dat is geen probleem en je kan je alsnog inschrijven voor de school.

Wat gebeurt er na de inschrijving bij Meld je aan Antwerpen?
Wanneer de aanmeldingsperiode voor het systeem van ‘Meld je aan’ verstreken is, krijg je van ons de inschrijvingsdocumenten via e-mail. Je vult ze in, ondertekent ze en stuurt ze via e-mail of per post naar ons terug. Hiermee is de inschrijving van de leerling afgerond.

Wat gebeurt er verder?
Vóór de start van het nieuwe schooljaar ontvang je via e-mail verdere informatie over de KBA: het schoolreglement, het basisrooster voor het nieuwe schooljaar, de jaarplanning, een lijst van benodigdheden en een uitnodiging voor de onthaaldag voor nieuwe leerlingen. Leerlingen en hun ouders krijgen dan meer uitleg over de werking van de school en kunnen vragen stellen. De onthaaldag vindt plaats op de laatste dag van de zomervakantie.

Audition policy
Rules tot participate in an audition
Read the policy
Suitability test
criteria to participate
Read the criteria